viernes, 27 de julio de 2012

Naix una nova campanya a Facebook en defensa de RTVV, dels seus treballadors.



Moltes coses han canviat al País Valencià des que el govern de Campsiniciara les seues accions legals contra les emissions "il·legals" de TV3 a terres valencianes, que finalment en causaren el tancament ara fa més d'un any. Una persecució jurídica que motivà la campanya Volem TV3, engegada per ACPV. Aleshores, des de certs sectors, el canal català es veia com l'alternativa democràtica, plural i íntegrament en la nostra llengua que no oferia una RTVV partidista i amb poca programació en valencià. Així, no era difícil escoltar "volem TV3, Canal9 no val res", per bé que al costat de campanyes com la de "RTVV pública, de qualitat i en valencià".

Ara, mesos després, amb el futur de la televisió valenciana en l'aire, marcat per l'ERO que afectaria a 1295 treballadors, han saltat totes les alarmes entre aquests mateixos sectors de la societat, que veuen el perill real que corre l'única televisió valenciana i en valencià al País Valencià. Ens aquests últims mesos, Radio Televisió Valenciana ha vist crèixer la simpatia cap als seus treballadors i la indignació pel context en què es mouen. Fins ara, les xarxes socials han canalitzat bona part de les denúncies de la situació de l'ens públic, que han esdevingut majoritàries. L'última, la nova campanya virtual "Volem Canal9", que s'ha enlairat al Facebook sota la consigna que des de fa mesos ha defensat les emissions de TV3: "Llibertat d'expressió. Sí a Canal9".

Així, "Volem Canal9" es decanta per una "televisió pública de qualitat i en valencià". "Durant mesos", apunten des de la campanya, "els valencians hem lluitat per les emissions de TV3 al País Valencià i ara sembla que tots callen sobre l'ERO que prepara el Consell per a RTVV i que suposa l'acomiadament del 75% dels treballadors i la privatització parcial de la cadena". Alhora, denuncien que "cap directiu o polític assumix la responsabilitat del gran deute que té l'empresa degut a una gestió desastrosa i una pèrdua d'audiència", alhora que critiquen que la culpa es vulga fer recaure sobre els treballadors, quan són els directius i polítics "els responsables directes de la situació de la cadena". Per totes aquestes raons, la seua argumentació finalitza amb un clar "Sí al valencià, si a Canal 9, si a RTVV".
mes info. http://www.facebook.com/VolemCanal9 

No hay comentarios:

Publicar un comentario