jueves, 13 de diciembre de 2012

Una proposta per a RTVV. Rafa Xambó


Article d'opinió de Rafa Xambó publicat al diari Levante-Emv


Benvolgut president del Consell d´Administració: 

En primer lloc lamente profundament el desori en què es troba la nostra radiotelevisió pública, l´angoixa que patixen els treballadors i treballadores de la casa des de fa més d´un any per l´anunci d´un ERO que mai no s´acaba i que, com bé sabeu, s´ha convertit en una autèntica tortura. 

De la mateixa manera, considere gravíssim el procediment «a la francesa» que ha triat el dimitit director general, José López Jaraba, fent gala, una vegada més, de la seua irresponsabilitat i del menyspreu a vosté mateix i al Consell d´Administració que el va proposar i a qui hauria d´haver donat algun tipus d´explicació. 

Resulta molt xocant „per no dir forassenyat o grotesc„ que, tres setmanes després d´haver-li concedit poders per a fusionar i liquidar les actuals empreses TVV i RAV, presente la dimissió aduint raons personals de les quals no ha explicat res. Com si el concepte «raons personals» valguera per si mateix sense més explicacions davant la gravetat d´una tal decisió, una mena de salconduit per a escapar d´afrontar la pròpia conducta.

En aquest estat de coses, sap vosté „perquè li ho he reclamat moltes vegades sense èxit„ que el que més convé és transparència i democràcia. Això vol dir, per començar, que no entenc com és que encara no ha convocat un Consell d´Administració. Ja m´imagine que, com sempre, estarà esperant ordres. 

D´altra banda, tots sabem l´embolic en què ha deixat RTVV el senyor López Jaraba i les dificultats i dubtes legals en què es troba el Consell de la Generalitat per a trobar un nou director general. 

Segons que han anunciat, demà divendres el Consell tindrà un nom i, després, el Consell d´Administració de RTVV l´hauria de ratificar i proposar al president de la Generalitat. Com vosté sap bé, si no és per majoria qualificada, la votació s´hauria de repetir en una sessió posterior perquè valguera la majoria simple. 

Mentrestant, no està gens clar que tinguera validesa la firma del nou director general. Li recorde que hi ha jurisprudència al respecte referida al cas del nomenament de Pedro García, l´exdirector imputat al cas Gürtel per a vergonya de tots els valencians.

Però, també hi ha una altra alternativa que podria resoldre el problema que han creat els irresponsables que pensaren l´ERO en el temps del patètic expresident Francisco Camps. De passada també permetria rentar la infame imatge amb què han carregat els consellers a proposta del PP i vosté mateix com a president. 
La proposta és clara i senzilla: assumisca en nom del Consell d´Administració les competències del director general, convoque immediatament un consell i propose la paralització de l´ERO. Si ho proposa vosté, tenim la majoria assegurada. 

Aprovat això, propose l´autodissolució del Consell d´Administració actual i que la nova directora general triada per les Corts i els nous consellers, amb tota la legitimitat i amb la Llei 3/2012 de 20 de juliol, assumisquen la responsabilitat en aquesta nova etapa. 

No hauríem de carregar per més temps amb aquesta llosa cruel contra els treballadors de RTVV, aquest terrible sainet de profund desprestigi per a les institucions valencianes, el Consell d´Administració i la mateixa RTVV. És el moment d´un colp democràtic damunt la taula i d´acabar amb el desgavell.

Rafa Xambó. Conseller d´Administració de RTVV a proposta de Compromís


1 comentario:

  1. Y este mismo lunes ¿quién pondrá encima de la mesa del recien nombrado Director de RTVV, el listado de los 1.200 despidos?

    ResponderEliminar