jueves, 9 de enero de 2014

RTVV fa una nova contractació laboral per a preparar l’ERO mentre té a 1500 treballadors cobrant sense permetre’ls treballar

El Comité d’Empresa de RTVV denuncia a la inspección de treball la contractació com a nou treballador de RTVV d’una persona per a dur a terme tasques relatives a la preparación del nou ERO que presentarà la direcció mentre 1500 treballadors cobren la nòmina sense que se’ls permeta treballar. Tot això, quan ja ha passat mes i mig, després de la injustificable i antidemocràtic tancament de les emissions el passat 29 de novembre, que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, justifica falsamente per raons econòmiques.

El Comité d’Empresa considera un escàndol que la Generalitat, que ja destina més de 200.000 euros al dia en nòmines a pesar que no podem oferir servei als valencians, faça una nova contractació per a fer funcions administratives que podrien fer treballadors a qui no se’ls ha permés accedir al centre de treball des del 29 de novembre. Recordem que en la nostra plantilla hi ha tècnics auditors i tot un equip econòmic, jurídic i administratiu, que pot dur a terme qualsevol faena vinculada amb la liquidación de la societat o amb les qüestions laborals que se’n deriven. ¿Com es pot justificar este nou contracte? ¿Es que volen evitar que els treballadors tinguen accés a determinada información que existeix en una empresa on la justícia investiga antics directius per vinculacions amb la trama Gürtel?

A més la nova contractació s’ha fet sense informar a la representación legal dels treballadors tal i com es preceptiu d’acord amb l’Estatut dels Treballadors. Un incompliment més, per part d’una empresa a qui ja se li va declarar nul el primer ERO per vulneración dels drets dels treballadors i per ocultación d’informació als seus representants, entre d’altres causes.

El Comité d’Empresa denuncia una vegada més el menyspreu als treballadors de RTVV demostrat per la Generalitat i la Comissió liquidadora, que continuen sense respondre als requeriments d’informació que se li han fet per part dels representants dels treballadors des de primers de desembre. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario