jueves, 30 de enero de 2014

Radiotelevisió Valenciana ha pagat 16 milions d’euros més a Imagina (l’antiga Mediapro) per les temporades de Fórmula 1 que no va emetre Canal 9

Canal 9 ha pagat en total prop de 40 milions per la F1, més que els costos laborals per a tot 2014 que havia plantejat el Comité d’Empresa.

Burjassot, 30 de gener.- RTVV ha fet efectiu el pagament de 16 milions d’euros a Imagina Media, l’empresa que ara engloba l’antiga Mediapro, després de perdre el juí per deixar d’emetre les carreres del Mundial de Fórmula 1 de 2012 i 2013. 

El vicepresident de la Generalitat, José Ciscar, va plantejar en febrer de 2012 la decisió de suspendre l’emissió com una mesura d’estalvi per a les arques públiques, però finalment, les condicions perjudicials per a RTVV que havia signat l’exdirector Pedro García han acabat disparant els costos. 

La quantitat final pagada, inclou, a més dels prop d’11 milions d’euros que reclamava Mediapro, més d’un milió i mig d’interessos i 3 milions de costos processals. Estes quantitats no inclouen, els costos que per a RTVV ha tingut tot el procés judicial en el qual s’han pagat honoraris a advocats de Londres, on es gestionaven els drets amb Bernie Ecclestone. 

El Comité d’Empresa de RTVV considera un escàndol que la Generalitat haja decidit tancar Canal 9 i Ràdio 9 davant d’una sentència adversa per haver vulnerat drets dels treballadors i, en canvi, no haja pres cap mesura contra els directius que han gestionat l’empresa de manera corrupta i han malbaratat els diners de tots els valencians. 

En total, gràcies al contracte signat per Pedro García, RTVV haurà pagat prop de 40 milions d’euros pels drets de la Fórmula 1, molt més dels costos laborals de tota la plantilla per a 2014 plantejats per este Comité i que la Generalitat no va voler assumir. 

Els diners de RTVV no se n’han anat pels costos laborals i xifres com estes ho demostren. Això hauria de fer reconsiderar la decisió del tancament al president de la Generalitat, Alberto Fabra, i tornar a donar el servei de radiotelevisió pública a tots els valencians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario