martes, 8 de mayo de 2012

Éxit de la Vaga i a l'Audiència Nacional

Els treballadors de Radiotelevisió Valenciana hem tingut avui un dia de doble concentració que s'ha saldat amb un gran èxit de treballadors en ambdues. Al voltant del 70% dels treballadors que podien fer-ho (per estar en torn i no haver segut declarat com a serveis mínims) han secundat les dues hores de vaga parcial pel matí. 


Açí pots vore el video amb les paraules "ERO NO" que han fet els treballadors: 



Canal 9 s’ha vist obligada a modificar la seua programació com a conseqüència de la vaga. Així, este matí no ha oferit el programa “La  Tertúlia” del Bon dia Comunitat Valenciana i substituirà aquesta vesprada el programa habitualment en directe “En Connexió” per reportatges gravats. També han alterat alguns dels continguts del Canal 9/24. 



Coincidint amb la declaració del exdirector general Pedro García en l'Audiència Nacional per la seua implicació en la trama Gurtel i l'apropiació, segons informes policials, de mig milió d'euros, el Comitè d'empresa ha convocat dos aturs de dues hores que han sigut secundats majoritàriament per centenars de treballadors en tots els centres de treball. No ha sigut possible emetre "La tertulia" 


D'altra banda, una trentena de treballadors ens hem traslladat a Madrid per a rebre a Pedro García a la seua entrada a l'Audiència Nacional com un dels culpables de la nefasta gestió que ha portat a la nostra empresa a la ruïna i que ara pretenen que paguem els treballadors amb un ERO brutal que vol acomiadar a centenars de treballadors. 


Una vegada allí, companys de Telemadrid, TVE, Canal Sur i fins i tot el Comitè d'empresa de la SGAE ens han recolzat en les nostres reivindicacions ja que les retallades que pretenen aplicar a la nostra empresa són la punta de llança per al que volen fer amb totes les televisions públiques i amb el sector públic en general. Hem arribat a ser prop d'un centenar de treballadors els que durant hores hem esperat amb els nostres xiulets, bombos i fanfàrries (gentilesa dels companys de la SGAE) posant banda sonora a les nostres reivindicacions. 



I tot açò a pesar que la Delegació del Govern de Madrid (en açò són totes iguals) ens ha arraconat en un punt allunyat de la porta d'entrada posant-nos totes les traves possibles a la nostra concentració, arribant fins i tot a amenaçar-nos i a viure moments tensos amb amenaces de detencions i sancions.


Hem aprofitat per a ser entrevistats per totes les cadenes de televisió, agències de premsa i alguna emissora de radi i els hem explicat el desfalc que han dut a terme en la nostra televisió pública i del que ara volen fer-nos culpables.

Després d'hores d'espera per fí hem vist eixir a Pedro García al que li hem dit tot el que pensem d'ell, de manera que s'ha posat tan nerviós que no sabia on anar, amb la cara desencaixada i arribant a enfrontar-se a algun company que només defensava el seu lloc de treball. 


En un moment pentjarem el vídeo on podreu observar el plànol seqüencia de l'ocorregut i de com a pesar que ha eixit cobardement per la porta de darrere, no hem pogut resistir-nos a acomiadar-li, en nom de tots els treballadors, cantant-li alguns dels piropos que es mereix.

L'acte de Madrid ha tingut la repercussió que desitjàvem i ha tingut reflex en les cadenes nacionals, perquè els que han robat i utilitzat els mitjans públics no poden quedar impunes mentre els treballadors veiem perillar el nostre lloc de treball.

Per açò volem donar les gràcies a tots els treballadors que han recolzat les mobilitzacions i animar-vos a seguir en la lluita. ELS TREBALLADORS NO SOM ELS CULPABLES! NO A L’ERO!

No hay comentarios:

Publicar un comentario