miércoles, 28 de marzo de 2012

El Comité d'empresa denuncia la compra de tres documentals per presumpta malversació de fons públics

                      COMUNICAT DE PREMSA DEL COMITÉ D’EMPRESA DE RTVV


La representació dels treballadors vol saber si s’ha comés un delicte de malversació

El Comité d’Empresa de RTVV denuncia al jutjat d’instrucció de Paterna la compra dels documentals de Triskel per més de 600.000 euros



El Comité d’Empresa de RTVV ha presentat al jutjat d’instrucció de Paterna una denúncia per esclarir la possible existència d’un delicte de malversació de fons públics en la compra de tres documentals a l’empresa Triskel Audiovisual S.L. per un preu de més de 600.000 euros.

L’òrgan de representació dels treballadors va aprovar el passat 14 de febrer la presentació d’esta denúncia, 
en la qual li expliquem al magistrat que el preu mitjà d’un documental de la BBC dels que RTVV emet habitualment és d’entre 30 i 40 euros per minut mentre el preu dels documentals objecte de la denúncia és de 3.944 euros per minut, una quantitat absolutament desorbitada. La situació és més indignant per les connexions entre l’empresa Triskel i el director d’antena de TVV, Fernando Lázaro Quintela.

En la denúncia, que es va registrar dimarts als jutjats de Paterna, el Comité d’Empresa li demana al magistrat que diga si observa indicis de delicte en l’actuació dels directius d’esta empresa, que òbriga diligències penals, que cite a les persones presumptament implicades en la causa i que assegure la correcta gestió i l’equilibri patrimonial i econòmic de RTVV.

De la mateixa manera, el Comité d’Empresa li comunica al magistrat que, cas que admeta a tràmit la denúncia i òbriga diligències penals, ens ho comunique per poder personar-nos en la causa com a acusació popular.


Jaraba ni sap ni contesta
La denúncia s’ha produit en paral.lel a la reunió que representants del Comité d’Empresa de RTVV van mantindre ahir amb el director general de RTVV, José López Jaraba. La reunió, la primera que el director general celebra amb el Comité d’Empresa des de l’anunci de l’ERO, va resultar indignant i decebedora per als representants dels treballadors. Jaraba diu no saber absolutament res de l’Expedient de Regulació d’Ocupació i no ens va donar ni una dada, ni una informació, ni un full de paper, ni l’informe Price-Waterhouse. Tota la seua excusa és que el procés és irreversible i que no hi ha diners per afrontar la situació actual de la nostra empresa.

Per al Comité d’Empresa, que li va demanar reiteradament la seua dimissió, la manca de diners és conseqüència de la seua mala gestió i de les gestions errònies que s’han pres des de la Direcció General.

Hi ha diners per indemnitzar a Sanz i per a comprar documentals a preu d’or
Este Comité d’Empresa reitera que no pensa consentir que els treballadors de RTVV siguen els únics afectats per la mala gestió de José López Jaraba i considera inadmissible que no hi haja diners per a la plantilla i sí per a indemnitzar amb 18.000 euros un presumpte delinqüent sexual o per pagar 600.000 euros per tres documentals fets per una empresa vinculada al director d’antena, Fernando Lázaro Quintela.

L’ôrgan de representació dels treballadors de RTVV reitera la seua oposició frontal a l’ERO en la nostra empresa i anuncia que continuarà amb la campanya de mobilitzacions per frenar-lo. Per este motiu, demà ens sumem a la vaga general convocada i participarem massivament i de forma unitària en les manifestacions previstes a les tres capitals valencianes.



No hay comentarios:

Publicar un comentario