viernes, 16 de marzo de 2012

El comité d'empresa de RTVV responsabilitza la Generalitat i el director de l'ens de la vaga durant la 'Cremà'


COMUNICAT UNITARI DEL COMITÉ DE VAGA
José López Jaraba, a més d’un pèssim gestor dels diners públics, pot passar a la història dels mitjans de comunicació valencians, com el primer director general que ha impedit la retransmissió de la cremà en Canal 9. La seua posició inflexible per a dur a terme un Expedient de Regulació d’Ocupació ens ha forçat a la vaga com a única mesura de defensa.

La direcció, amb l’impuls de la Generalitat, ha posat en marxa en els últims mesos tots els mecanismes per a tirar al carrer més de 1.000 persones dels que fem els tres canals de televisió de Canal 9 i els dos de Ràdio 9. Els treballadors amenaçats són molts dels companys que en els últims 23 anys estem oferint les exce·lents retransmissions de les nostres festes i tradicions, com les Falles o la Magdalena, que han contribuït a projectar-les per tota la Comunitat, incrementant la cohesió territorial.

La falta de diàleg de la Generalitat, i de la direcció encapçalada per José López Jaraba, per a buscar alternatives que garantisquen la viabilitat de RTVV sense posar en perill de forma traumàtica la continuïtat laboral de centenars de treballadors, ha posat Canal 9 i Ràdio 9 en una situació de tensió desconeguda fins ara. La iniciatia del Consell d’Administració, presidit pel regidor de l’Ajuntament de València, Miquel Domínguez, d’accelerar el procés per a l’aplicació de l’Expedient de Regulacó d’Ocupació han conduït a l’actual situació de conflicte. Són, per tant, el govern d’Alberto Fabra, la direcció de RTVV, encapsalada per José López Jaraba i el Consell d’Administració, presidit per Miquel Domínguez, els que poden perjudicar el conjunt dels valencians impedint-los per primera vegada en 23 anys veure la nit de la Cremà en Canal 9.
Els representants dels treballadors, durant la negociació preceptiva que hem mantingut els últims dies amb l’empresa hem oferit fòrmules per emetre  la cremà de forma parcial, però la direcció les ha rebujades. La nostra protesta és un instrument de defensa dels llocs de treball i també de la radiotelevisió pública i del servei que ha de tindre per al conjunt dels valencians. La vaga d’este cap de setmana  preten garantir que en els pròxims anys continue retransmetent-se la Cremà, les mascletades i tota l’activitat festera i la informació més pròxima que Canal i Ràdio 9 han donat els últims anys. Una cobertura que els nostres directius han posat en perill amb el conflicte que han generat en RTVV amb l’amenaça d’ERO, i la seua voluntat d’acabar amb el servei públic de radiotelevisió valenciana.


Els treballadors exigim que el govern valencià i la direcció de RTVV paralitzen la  mesura traumàtica de l’ERO per a reconduir la situació en els nostres mitjans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario