martes, 6 de marzo de 2012

Carta del Comité d'Empresa al món faller


Radiotelevisió Valenciana i els seus mitjans Canal 9 i Ràdio 9 són un instrument bàsic per a la difusió de la cultura valenciana i per a la informació més pròxima als ciutadans de la nostra terra. Des del seu naixement l’any 1989, Canal 9 i Ràdio 9 han dedicat l’atenció preferent que mereixien les nostres tradicions culturals i han contribuït, sobretot amb les retransmissions i informacions televisives, a la difusió de les Falles i a la creació d’un magnífic arxiu audiovisual sobre la nostra festa.
Eixe treball ha permés acostar més les Falles al conjunt del poble valencià, conéixer les peculiaritats locals de la celebració de la festa fallera i contribuir també a la seua difusió internacional a través de les imatges enregistrades pels professionals de Canal 9.
Els treballadors de RTVV hem tingut un paper fonamental en la difusió de la passió, la festa i també l’esforç col·lectius que són les Falles. Ho hem fet amb rigor i professionalitat, intentant millorar cada dia les retransmissions per acostar més a l’espectador la grandiositat dels moments clau de la nostra festa, com la cremà o les mascletades.
Lamentablement, els mateixos treballadors que hem fet cada any eixe treball, aquells que veieu amb les seues càmeres en mig de les mascletades, els realitzadors, operadors o periodistes que han contribuït a portar la informació de les nostres festes a cada casa valenciana, veiem ara amenaçats els nostres llocs de treball per la Generalitat i la direcció de RTVV. Pretenen fer-nos pagar als treballadors què fem cada dia la ràdio i la televisió la mala gestió d’uns directius que, amb el despatxament massiu de professionals, pretenen continuar en les seues poltrones.
El més greu de tot açò és que l’objectiu de la Generalitat de tirar al carrer més de 1.000 treballadors de RTVV, amb els quals es fan tres canals de televisió i dos de ràdio, no comportarà un estalvi de diners per als valencians, sinó que té com a objectiu obrir la porta a la privatització de la radiotelevisió pública valenciana, per desviar a empreses particulars els diners públics.
Els plans de la Generalitat i de la direcció de RTVV posen també en perill la funció pública de la ràdio i la televisió valencianes, ja que la cobertura de les nostres tradicions i manifestacions culturals, com les Falles, deixarà de fonamentar-se en l’interés social i de cohesió territorial i passarà a basar-se estrictament en criteris de benefici empresarial privat. Creiem que l’amenaça als treballadors de RTVV i al caràcter públic dels nostres mitjans posa en perill també la dedicació que durant els últims vint-i-tres anys ha tingut el món faller i per això vos demanem el vostre suport a les reivindicacions de manteniment dels llocs de treball i, sobretot, del paper social dels  nostres mitjans.
En eixe sentit, vos informem que existeix una plataforma ciutadana de suport a RTVV, per si consideràreu oportú adherir-vos a les seues reivindicacions d’una radiotelevisió, pública, en valencià, de qualitat, plural i que servisca al conjunt de la ciutadania. Podeu conéixer-les detalladament a través de la pàgina d’Internet http://siartvv.wordpress.com/
També vos demanem comprensió davant de les possibles manifestacions dels professionals de RTVV en defensa dels nostres llocs de treball. Estem convençuts, perquè el món faller és el primer coneixedor del nostre esforç i compromís per a difondre la festa, que sabreu entendre que eixa defensa del futur laboral en RTVV va acompanyada de la voluntat de continuar treballant en favor de la cultura i les tradicions valencianes i, en particular, de les Falles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario