miércoles, 25 de enero de 2012

Informe de situació i propostes de futur per a la Radiotelevisió Valenciana

Per a arribar a un ERO la situació d'una empresa ha de ser per definició catastròfica. Això sembla passar en RTVV. Abans de parlar d'un ERO caldrà parlar de moltes coses, perquè si el motiu és econòmic, caldria parlar del que ara es malgasta, per example, en el lloguer dels despatxos de la Gran Via, el balafiament del lloguer del sòl del centre territorial d'Alacant, la mala gestió dels drets del futbol, en que i per a què s'han gastat els diners que es deu, de la poca transparència en matèria de contractació, de la F1, del Papa... En definitiva, de la mala gestió dels nostres directius. S'han ja gastat molts bits digitals per a demostrar-ho, no cal insistir. Teclegen RTVV en Google i veuran. Ara, els directius intenten ocultar la seua lamentable gestió en una suposada reestructuració en què els que primer paguen són els treballadors amb els seus llocs de treball i la pèrdua dels seus drets. Treballadors que no han viscut per damunt de les seues possibilitats, que tenen la culpa de ser impecables i puntuals perquè la televisió i la ràdio públiques (tres canals de TV, dos de ràdio i un portal multimèdia) emeten programes 24 hores al dia els 365 dies de l'any.

Abans d'un ERO caldria vore qui no ha fet el seu treball. En una televisió pública els actors que intervenen perquè siga possible no són només els directius i treballadors. Eels polítics tenen també un treball fonamental amb la seua labor legislativa i de control. Han fet el seu treball els polítics per a que la televisió siga viable? L'anàlisi de la legislació i el seu desenvolupament ens podria donar llum sobre este tema. I al fer-ho no s’en adonem que en les lleis valencianes en matèria de comunicació hi ha molta xarrameca de cara a la galeria i molt poc desenvolupament. La major part de les lleis que regixen el funcionament, control democràtic, i independència de RTVV, com el Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana, el Consell Assessor i el Comité de Redacció, no es complixen o no han sigut desenvolupades. El Govern Valencià i RTVV porten un retard supí en matèria legislativa respecte a la resta de televisions públiques espanyoles, almenys amb les històriques, a causa de la paràlisi de Govern de Camps/Fabra i la CATASTRÒFICA GESTIÓ I INEFICÀCIA dels òrgans de govern de la nostra RTVV.

Mentres altres televisions públiques ja van canviar les seues empreses a corporacions, van subscriure un Mandat Marco i més d'un CONTRACTE PROGRAMA, els nostres volguts governants valencians volen començar la casa per la teulada. Plantegen, precipitadament i sense reflexió, un avantprojecte de Llei de RTVV, sense cap dubte antidemocràtic perquè elimina tota fórmula de control per part de la ciutadania i els professionals, i ens planten un ERO assassí abans de complir les seues obligacions No serà que no poden complir-les, o volen llevar del mig a allò que els incomoda, els ruboritza o no randa amb els seus objectius partidistes? Què han estat fent tots estos anys? Abans d'un ERO deurien assentar-se unes bases sòlides del sector audiovisual valencià i de la nova RTVV, per a la qual cosa deurien posar-se en marxa els mecanismes de control democràtic que els nostres polítics no han sigut capaços de desenvolupar en estos 20 anys. Si els directius han fracassat en la gestió i els polítics només han volgut utilitzar la RTVV en benefici propi, la base més sòlida, honrada i que millor han fet el seu treball durant tots estos anys són precisament els treballadors. CGT, i els altres sindicats de classe, porten anys denunciant la nefasta gestió i advertint a la societat valenciana. Per això companys, el cap ben alt, la consciència tranquil·la i el pit fora per a reivindicar una televisió pública, de qualitat i en valencià (mai hem deixat de fer-ho) i EXIGIR EL MANTENIMENT DE TOTS I CADA UN DELS NOSTRES LLOCS DE TREBALL

SS CGT-RTVV

Si vols llegir més, puntxa açí


No hay comentarios:

Publicar un comentario