jueves, 13 de marzo de 2014

Plantà de la Falla Arrancapins Divendres 14-M


DIVENDRES 14 DE MARÇ HEM DE CONTRIBUIR A PLANTAR EL “PIRULÍ” DE RTVV A LA FALLA ARRANCAPINS

El “Pirulí” de RTVV fou desvestit del 9 roig que l’identificava, l’octubre passat per la Directora General, Rosa Vidal. Unes setmanes després, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, en un acte autoritari, amb el rebuig de la gran majoria de la població valenciana, deixava el nostre país sense una televisió i una ràdio en la llengua dels valencians. Fou una acció política d’una malaptesa descomunal que li costarà cara a eixe polític que ningú va votar a les urnes per a president.

Des del món de les falles molts monuments s’han fet ressò del tancament de RTVV, criticant l’arbitrarietat i les males maneres del govern valencià privant el poble valencià d’un servei públic imprescindible perquè la nostra democràcia siga homologable a qualsevol democràcia occidental.  Però si hi ha una falla a València que mantinga l’esperit crític originari de la festa i al mateix temps arrelat a la terra, aqueixa és la coneguda com a Falla Arrancapins. Ubicada entre el carrer Pintor vila Prades i  el carrer Villanueva i Gascó, la Falla Arrancapins plantarà enguany el seu monument sota el lema El nou en canal. Com podeu imaginar la comissió de la falla que és l’encarregada de dissenyar i elaborar, cada any, el monument faller no ha deixat passar el tancament de les emissions de la ràdio i la televisió dels valencians i n’ha fet, d’això, el tema de la falla d’enguany.

Però a més Arrancapins és de les poques falles que planta el seu monument a l’antiga manera, al tombe, és a dir amb la força de la gent i amb l’ajuda de cordes. Per això enguany ens han convidat a què els ajudem a plantar la figura central de la falla: eixa torre que ha presidit el CPP de RTVV a Burjassot. Serà un acte ple de simbolisme i al mateix temps li hem de donar un aire festívol. 


Per això us esperem, amb els jupetins o les samarretes roges el divendres 14 a partit de les 20 hores a l’emplaçament de la falla Arrancapins per, entre tots, alçar el “pirulí” de RTVV.

Porteu entrepà perquè la cosa, com a bon acte faller, pot acabar amb un bon sopar, el sopar de la plantà.

D’altra banda estem preparant la gravació d’un programa amb entrevistes perquè els convidats i la gent que s’acoste a la falla ens diga que vol cremar a la falla enguany. Això serà el dia 16 de matí al mateix monument de la falla Arrancapins.  Acudiu, per tant, divendres 14 a la plantà de la falla i el dia 16 a la gravació d’un programa especial a partir de les 12h del migdia per tal de dir que voleu cremar en el foc purificador de la falla Arrancapins.

 Bones festes !!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario