jueves, 13 de marzo de 2014

Bases de Cotització a la Seguretat Social

     Bé companys , una gran part de vosaltres ja ho sap , però crec que hem de felicitar per la tasca realitzada, la inspecció de treball i Seguretat Social ens ha donat la raó en la nostra denúncia individual sobre les cotitzacions irregulars realitzades per l'ens públic RTVV i en les seves societats TVV i RAV , i posteriorment per la nova societat RTVV SAU , en no respectar la legislació vigent pel que fa a les bases de cotització .
  • 1 . L'empresa ha procedit a l'actualització de les bases de cotització en la nòmina del mes de gener de 2014, prenent com a base correcta la de desembre de 2010 .
  • 2 . Sincerament crec que és un èxit ja que hem consolidat a nivell de bases de cotització les quantitats del PLUS CONVENI , que l'empresa va deixar de abonar des de desembre de 2011 , al marge del que digui el Tribunal Suprem sobre si correspon o no el descompte de les quantitats que l'empresa va començar a descomptar al novembre de 2012 .
  • 3 . Per als companys que van ser afectats i acomiadats pel primer ERO , l'empresa també ha de contemplar les noves bases de cotització per a l'abonament de les diferències que s'han generat , durant el període corresponent als salaris de tramitació .
  • 4 . La resolució per escrit a les nostres reclamacions se'ns remetrà una vegada que l'empresa hage realitzat l'ingrés de les diferències de cada treballador a la Tresoreria de la Seguretat Social , per no respectar la legislació pel que fa a les bases legals .
  • 5 . La inspecció l'ha concedit a l'empresa un termini per a la realització d'aquests pagaments , el termini venç abans de la finalització del període de consultes d'aquest ERO , amb la finalitat que les cotitzacions estiguin actualitzades en aquest moment, i així es puguin realitzar tots els càlculs degudament .
  • 6 . En cap cas l'empresa ha de retenir al treballador ni un sol euro en concepte de la part de la cotització del pagament d'aquestes diferències , ja que l'error és seu i només seu .
  • 7 . Això vol dir que quan es produeixin els nous acomiadaments com a conseqüència de l'ERO que s'està negociant i ens lliure de nou el certificat per al SEPE , les quantitats corresponents a les bases de cotització han de ser les correctes .
  • 8 . La correcció de les bases des de gener de 2011 fins a desembre de 2013 es realitzarà durant els mesos de març i abril , pel que durant els mesos d'abril i de maig , podrem verificar si les modificacions s'ajusten a la resolució , tan sols haurem solicitarun certificat de les bases de cotització d'aquests períodes a la Tresoreria General de la Seguretat Social .
  • 9 . Per als companys majors de 55 anys que hauran de signar nous convenis, entre treballador, empresa i la Tresoreria General, també han de comprovar que les modificacions de les bases legals s'han fet d'acord amb la resolució de la Inspecció de treball i Seguretat Social .

     Si algun company observa que la seva nòmina de gener de 2014 no té com a mínim la base legal que tenia el desembre de 2010, que ho comuniqui per veure el seu cas concret .

     Finalment segons ha informat l'empresa al Comitè l'import que ha d'abonar a la Tresoreria de la Seguretat Social per les cotitzacions irregulars dels anys 2011 , 2012 i 2013 , és de gairebé 3.000.000 d'euros .

No hay comentarios:

Publicar un comentario