miércoles, 6 de noviembre de 2013

NOTA DE PREMSA DEL COMITÉ D’EMPRESA DE RTVV

EL COMITÉ D’EMPRESA  EMPLAÇA ALBERTO FABRA A NEGOCIAR LA VIABILITAT DE RTVV

El Comité d’Empresa de RTVV es reafirma en la viabilitat i sostenibilitat de la radiotelevisió pública dels valencians i desmenteix les afirmacions fetes este matí pel President de la Generalitat.

-         No és cert que la sentència comporte una despesa de 40 milions d’euros. Ben al contrari, la reincorporació immediata del  miler de despatxats suposa en estos moments el reintegrament de part de les indemnitzacions rebudes pels treballadors i això dóna un marge per negociar un futur viable.

-         No és cert que s’haja esgotat el temps de la negociació. La negociació forma part de l’exercici polític i renunciar a ella és evidenciar el fracàs com a governants.

-         No és cert que els treballadors no hagen volgut negociar. Ben al contrari, la sentència del TSJ estableix com a fet provat que ha sigut l’empresa qui no ha tingut cap voluntat negociadora i eixe ha sigut un dels motius de la nul.litat.

-         El president de la Generalitat ha intentat enfrontar els treballadors de RTVV amb la societat. No s’ha de triar entre sanitat, ensenyament i mitjans públics de comunicació. Aquest Consell, amb les seues decisions balafiadores no té autoritat moral per posar en eixe dilema als valencians. No és cert que els valencians hagen de triar entre l’educació pública i la radiotelevisió autonòmica. La ràdio i la televisió també eduquen, especialment en la nostra llengua, una tasca que ens ve encomanada pel mateix Estatut d’Autonomia. També som un servei social públic, amb capacitat per a vertebrar i donar veu a la societat.

Si es tanca RTVV, els valencians perdran visibilitat mediàtica, una eina fonamental de foment de la llengua i la cultura dels valencians, tota la informació de proximitat que ofereix una empresa pública, els esports, l’oratge, la cobertura que fa Nou Ràdio i Nou de les nostres festes i tradicions , la programació infantil i el major arxiu audiovisual valencià,  que el Consell de Cultura  ha demanat que siga considerat Bé d’Interés Cultural.

Els treballadors no anem a tancar RTVV. Anem a mantindre en tot moment les emissions de la ràdio i la televisió pública amb dignitat i professionalitat.
Animem a ajuntaments, organitzacions socials i cíviques, entitats festeres, clubs esportius i associacions de tota mena a expressar el seu suport al manteniment de RTVV i que ens facen arribar els seus acords a comite.rtvv.presidencia@gmail.com
El Comité d’Empresa va a continuar treballant, com ha fet fins ara, per defensar una RTVV pública. De la viabilitat i la seua dimensió emplacem al President de la Generalitat i als grups parlamentaris  a establir una negociació basada en la sostenibilitat i la rendibilitat social.


No hay comentarios:

Publicar un comentario