viernes, 21 de junio de 2013

L’ERO posa en perill el major arxiu audiovisual valencià


NOTA DE PREMSA DEL COMITÉ D’EMPRESA DE RTVV

El Comité d’Empresa demana la intervenció de la Conselleria i el Consell de Cultura per impedir el deteriorament de l’arxiu de RTVV
  
El Comité d’Empresa de RTVV s’ha dirigit al Consell Valencià de Cultura i a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports per informar-los del risc de deteriorament i desprotecció que pot afectar l’arxiu audiovisual de la Unitat de Documentació arran de l’ERO executat en l’empresa. El Comité també ha informat els membres del Consell d’Administració de RTVV i a la seua Direcció General. A tots ells els ha lliurat dos informes detallats de l’impacte negatiu de la situació en què queda la Unitat de Documentació, on els comiats afectaran 30 dels 36 treballadors.

El Comité d’Empresa ha demanat empara i sol.licita a l’Administració que active els procediments de protecció, conservació i salvaguarda del patrimonial audiovisual, tal i com recull la legislació vigent  (Llei 1/2006, de 19 de abril, de la Generalitat, del Sector Audiovisual) i Llei del Patrimoni cultural valencià (5/2007). Els informes s’han remés al president del CVC, Santiago Grisolía, i a la Directora General de Cultura, Marta Alonso, de qui depén la política de Patrimoni.

En els informes es detalla com la manca de personal està impedint analitzar i guardar definitivament les imatges que genera diàriament l’actualitat. L’arribada de l’Ave a Alacant o l’ascens del Vila-Real a Primera Divisió no han sigut tractades, documentades i arxivades conforme el protocol de la Unitat per falta de personal. Si esta situació perdura en el temps es pot arribar a un procés irreversible. També ha quedat anul.lat el procés de gestió dels continguts gravats en qualsevol departament de Canal 9.

Una altra de les activitats que han quedat paralitzades és la digitalització del material que es conserva a l'arxiu de RTVV en format vídeo. Hi ha pendents de ser convertides en arxius digitals 250.000 cintes de vídeo Betacam, gravacions que abasten des de 1988 fins a 2007. Les cintes de vídeo estan degradant-se i el comiat del personal de documentació per l'ERO fa inviable assumir aquesta tasca.

El comiat del 83% dels treballadors de la Unitat també afecta negativament la recerca de material audiovisual, musical i textual per als informatius diaris i no diaris, esports, programes, promocions, emissions...tant  en bases de dades pròpies com d’alienes.

Durant les negociacions de l’ERO i també posteriorment, el Comité d’Empresa ha alertat sobre l’impacte negatiu que tindrà l’ERO en el principal arxiu audiovisual valencià, i ha proposat diverses alternatives que han estat ignorades per la Direcció.

Adjuntem els dos documents lliurats als organismes abans esmentats:


                                                        Burjassot, 21 de juny de 2013

No hay comentarios:

Publicar un comentario