viernes, 1 de enero de 2016

CGT demana al PSOE que no retire el recurs d'inconstitucionalitat

Coincidint amb la notícia publicada avui sobre que el PSPV retirarà el recurs d'inconstitucionalitat presentat davant el Tribunal Constitucional contra la llei 4/2013 de tancament de RTVV, CGT comunica que el passat 30 de desembre va registrar una petició sol·licitant que aquest recurs no siga retirat.

Aquesta petició, que s'ha fet seguint les recomanacions dels nostres serveis jurídics, s'ha presentat al Secretari Autonòmic de Comunicació amb còpia als sindics dels tres grups polítics que sustenten al govern.

L'esmentada llei va ser la que va habilitar a l'anterior govern valencià presidit per Alberto Fabra del PPCV, a tancar les emissions de ràdio i televisió de RTVV SA, i en conseqüència aplicar l'ERO d'extinció. El PSOE va reaccionar presentant un recurs d'inconstitucionalitat, que va ser admès per l'Alt Tribunal.

La derogació per part del nou govern de la Generalitat de la esmentada llei, que posa les bases per a la recuperació dels mitjans públics de ràdio i televisió valencians, és una bona noticia però no resol el nostre problema.

Com hem dit en nombroses ocasions, pensem que la retirada del recurs no suposorà necesariament la celebració del judici. En cas que el Tribunal Constitucional acceptara la retirada del recurs sense pronunciar-se sobre el mateix, el magistrat actuant podria presentar una qüestió d'inconstitucionalitat que provocaria una nova suspensió en el judici, allargant innecessàriament la resolució del mateix.

El mateix magistrat de l'Audiència Nacional ja va manifestar en la celebració de l'acte de judici de 15 de juliol de 2014, la necessitat del pronunciament del Tribunal Constitucional per a la resolució del conflicte, per la qual cosa pensem que tornarà a sol.licitar eixa qüestió. Si no ho fera, seriem nosaltres com a demandants els que la demanariem per a no renunciar als nostres drets ja que dins de la nostra demanda una de les causes que manifestem per demostrar la il·legalitat de l'ERO, és precisament la possible inconstitucionalitat de la llei de tancament, qüestió a la qual lògicament no renunciariem.

El fet que el PSOE retire el recurs pot suposar un retard innecessari en la resolució del conflicte. Si per contra no es retira i seguim esperant la decisió del Constitucional, estem convençuts que els terminis serien més curts.


Aprofitem per a manifestar que l'únic camí per a evitar tot aquest embull judicial és una negociació que respecte els drets dels treballadors de RTVV, però que si finalment no s'arriba a un acord i com a demandants, aniríem a la celebració del judici en l'Audiència Nacional per a tractar d'aconseguir la nul·litat de l’ERO.




No hay comentarios:

Publicar un comentario