martes, 12 de marzo de 2013

Les forces de desordre públic mostren el seu veritable rostre, o la necessitat que el viagra entre dins dels medicaments subvencionats per la Seguretat Social.


Dilluns passat quan havia acabat la concentració als jutjats de Paterna, vam decidir prendre un cafè davant dels jutjats, asseguts tranquil · lament ens va cridar l'atenció que una lletera de la policia nacional passava fins a quatre vegades per davant de nosaltres, la veritat és que no li vam donar importància, no ens imaginàvem el que estaven tramant.

María José treballadora injustament acomiadada per l'ERO de RTVV, es va per a casa, i quan va a entrar al seu cotxe, la lletera de la policia al seu costat, baixen tres policies uniformats, amb la porra a la cintura i la seva pistola, l'insten de mala manera a que s'identifiqui, a la pregunta Què passa?. La resposta és que s'identifique, que ells no tenien perquè aguantar els seus insults etc, etc, etc. "Això s'arregla amb tres-cents € de multa".


Quan m'aprope cap el meu cotxe, en girar una cantonada em trobe amb el pastís, m'aprope i surt un altre policia de la lletera per dir-me que no podia ser-hi, en trobar a la calçada pujo a la vorera i le dic que no em moc d'allí, mentre tant li tornaven el carnet María José i li tornaven a dir que no tenien perquè aguantar insults, al que María José els deia que ella no els havia dirigit insult algun, si alguna cosa havia dit no anava dirigida a ells , sinó a la persona que havien tret amagada en un cotxe dels jutjats de Paterna, que ell era el veritable delinqüent i que ells havien protegit. "És la nostra feina i vostès han de deixar que ho fem". "No hem actuat abans per evitar un desordre públic". "Bé, per aquesta vegada no passarà res".


No creiem que entre les funcions de la policia es trobe el tractar de acollonar a les persones, quan aquestes estan tractant de tornar a casa, després de participar en una acció per denunciar que algú, el Sr Jaraba que en tenir coneixement d'un delicte, ho va ocultar, en lloc de fer el que fan les persones valentes i decents que és denunciar, a més de ser la seva responsabilitat ja que havia ocorregut en l'empresa que ell dirigia. Quan el delicte es va fer públic, no va prendre cap determinació contra l'assetjador i finalment va fugir de València després de signar un ERO que posarà a 1200 persones al carrer.


Senyors de la policia que acosasteis María José, tenir clar que no ens aneu a acollonar, perquè el que vau fer el passat dilluns va ser intentar acollonar una persona sola, utilitzant tots els mitjans que teniu. El que diu molt poc de vosaltres. Dir-vos que bastants de nosaltres i nosaltres hem corregut davant i darrere de la policia del franquisme, quan vosaltres éreu encara menjant llaminadures.



Vicente Melo

2 comentarios:

  1. Continuaremos en la lucha hasta el final, pedimos justicia, reclamamos que nos devuelvan nuestros puestos de trabajo y no nos van a acojonar, no nos han dejado otra alternativa. Las fuerzas del orden están para defender a los ciudadanos, no para proteger a delincuentes y chorizos, o para desahuciar a la gente de sus casas. Tendrán que replantearse de que lado están, como han hecho ya los bomberos, y plantarse ante tanto abuso de autoridad.

    ResponderEliminar
  2. Mi hijo de 4 años me pregunta: "¿por qué el policia de la tele le pega a la gente?". Como no sé que contestarle, he quitado el telediario y ahora sólo vemos dibujos. En los dibujos los malos tienen cara de malos, no llevan corbata ni van vestidos de policias.

    ResponderEliminar