martes, 27 de octubre de 2015

CGT davant l'acord del judici a Vicente Sanz

CGT vol manifestar el seu desacord amb el pacte al que s'ha arribat aquest matí en el judici per assetjament sexual al directiu Vicente Sanz. Entenem que la decisió ha sigut únicament de les víctimes, que és lògic que vulguen passar pàgina, però s'ha fet un xicotet favor a futures víctimes d'assetjament. A més, s'ha impedit que prestaren declaració els directius José López Jaraba i Lola Johnson i que se'ls demanaren responsabilitats polítiques com a suposats encobridors dels fets en una demostració clara del mas en què es va convertir RTVV baix el mandat del P.P.

Que un condemnat per 6 delictes d'abús sexual i assetjament no entre a la presó no s'entén. A més de l'interès de les demandants, hi ha una dimensió d'interès públic que exigeix ingrés a la presó. Ha de considerar-se la dimensió d'exemplaritat en la sanció de delictes repugnants com aquest. Després de més de cinc anys pleitejant i esperant que arribara aquest moment, creiem que la presa, que estava ferida i acorralada, s'ha escapat de rosetes, transmetent el missatge que amb diners tot se soluciona. Coneixent a l'acusat ens ho imaginem en el bar del seu poble, puro en mà, estufant-se davant les seues amistats del resultat del judici. Això ho pague jo…!

CGT va decidir no personar-se com a acusació particular, però ha oferit sempre el seu suport per a que s'esclarira la veritat i com a treballadors hem acudit a totes les concentracions i vistes prèvies que s'han realitzat. Si aquest matí, quan els extreballadors li cridàvem a l'entrada als jutjats “a la presó”, ja se sabia que s'anava a arribar a aquest acord, sentim que una vegada més se'ns ha utilitzat. Hi ha fets que com a societat ens han de fer vergonya. 

Per tant, manifestem el nostre malestar per com s'ha dut a terme tot aquest tema encara que, insistim, recolzem totalment la decisió de les víctimes que tenen tot el nostre suport i solidaritat, però “per a aquest viatge, no feien falta tantes alforges…”


1 comentario:

  1. Em sembla molt greu.
    No es pot denunciar l'acord?
    Que diu ara "no estás sola"?
    Que Intersindical diga que Sanz ha estat comdemnat sembla una burla. Sanz, Jaraba i Johnson encara estarán de festa.
    A la concentració de divendres, es podrá parlar del tema, o aquí no ha pasado nada?
    Salut i anarquia.

    ResponderEliminar