lunes, 13 de octubre de 2014

El Comité d'Empresa presenta els programes de la nit del tancament als Premis Ondas


El Comité d’Empresa de RTVV presenta els programes de la nit del tancament als premis Ondas en les categories d’informatius especials de ràdio i televisió
El Comité d’Empresa de RTVV ha presentat els programes especials informatius del tancament de les emissions, del 29 de novembre de 2013, als Premis Ondas 2014. L’organització dels premis ha confirmat que han estat admesos tant el programa televisiu com el radiofònic, realitzats de forma col.lectiva pels mateixos treballadors.

El programa emés per la televisió autonòmica va arrencar la mitjanit del 28 al 29 de novembre i es va mantindre de forma ininterrompuda fins l’hora del tancament, a les 12 i 19 minuts. El programa va emetre en directe la reacció dels treballadors a l’ordre de tancament ordenada per la Generalitat i l’entrada de la policia als centres de treball. Al llarg de més de 12 hores l’informatiu especial va transmetre en directe els intents frustrats de la Generalitat per tancar RTVV i la reacció social que es va produir, mantenint com a fil conductor una tertúlia en la qual van participar, entre moltes persones, representants de partits polítics, associacions i col.lectius que no havien tingut veu en la cadena autonòmica. La pròpia emissió es va convertir en un referent informatiu de la jornada, apareixent en els principals mitjans de comunicació espanyols i estrangers. L’emissió va registrar audiències que van assolir quotes del 45%.

Per la seua part, el programa de la ràdio autonòmica es va emetre per la freqüència de Sí Ràdio una vegada la Generalitat va tancar les emissions de Nou Ràdio el 28 de novembre. Davant l’absència de Direcció, els treballadors, de forma col·lectiva, van estructurar un programa que es va emetre el 29 de novembre des de les 10 del matí fins les 12:30h. Tres equips de presentadors es van succeïr per oferir les claus del que estava passant. L’emissió va recollir un total de 27 intervencions en directe i es va obrir un compte de twitter específic per a recollir les opinions de les xarxes socials.

Els Premis Ondas, creats en 1954, són atorgats anualment pel grup PRISA a través de Ràdio Barcelona de la Cadena SER amb la finalitat de guardonar la qualitat i la popularitat de les produccions així com les trajectòries professionals en la ràdio, televisió, la música i la publicitat.

El Comité d’Empresa ha presentat les candidatures als Premis Ondas en considerar el caràcter excepcional dels programes, la defensa per la llibertat d’expressió que van significar i l’atemptat contra el sector públic que ha suposat el tancament per ordre governativa en resposta a la sentència de nul.litat de l’ERO.


No hay comentarios:

Publicar un comentario