jueves, 17 de enero de 2013

Informe de l'ERO a Ràdio 9. Rafa Xambó


http://blocs.mesvilaweb.cat/Xambo


Rafael Xambó, membre del Consell d’Administració de RTVV a proposta de Compromís, havent efectuat diverses indagacions i consultes, ha elaborat el següent informe sobre alguns aspectes, especialment repulsius, quant a l’aplicació de l’ERO a Ràdio 9.

Segons el conseller, a l’informe es veu clarament la intenció dels executors: Mantenir la tropa fidel a l’ideari del Partit Popular, defenestrar els bon professionals que legitimaven els escassos programes de qualitat que s’hi podien seguir i degradar, encara més, els continguts informatius i la ràdio de servei públic en general. Així mateix, el conseller creu que és arribat el moment de posar noms i cognoms a alguns dels més destacats protagonistes de la ignominia a Radio 9, més enllà de la vergonya aliena que provoca la seua directora, Núria Romeral, a qualsevol professional de la ràdio i del periodisme que mantinga els principis deontològics fonamentals de la professió.
Finalment, anuncia Xambó, que està preparant l’informe sobre l’Ens RTVV i el farà públic quan el tinga enllestit. Agraeix, totes les informacions i ajudes diverses que ha rebut dels treballadors i treballadores de dins de RTVV i dels qui continuen sent-ho moralment malgrat haver estat despatxats per la política maldestra i corrupta del partit del govern.


INFORME RÀDIO 9

Després d’executar l’ERO, a Ràdio 9 queden 74 treballadors, això és 7 persones MÉS que el mínim que es contemplava en la proposta que l’empresa va presentar a l’Autoritat Laboral (67 persones).
Si analitzem el resultat final, tenim que:

Per departaments:
- Tècnics, Programes i Administració es queden com dibuixava l’informe PwC
- Direcció, 1 persona més. (el subdirector José Vicente “Chente” Oliver)
- Esports, 4 persones més del que deia l’informe PwC
- Informatius, 2 persones més del que deia l’informe PwC

Per centres de treball, la distribució és la següent:
- 2 a Madrid
- 8 a Castelló
- 7 a Alacant (a Alacant menys persones que a Castelló !!) 
- 58 a València

Algunes decisions que comporten situacions que no es correponen amb l’objectiu de l’ERO:

- Tant l’Informe PwC com la proposta de Garrigues contemplaven que el subdirector, Chente Oliver, se n’anava al carrer. Al final, però, no ha sigut així. S’ha quedat.

Esports era el departament menys afectat per l’ERO en la proposta de PwC. Una vegada executat encara ha eixit menys perjudicat. En Esports el més escandalós és que l’única persona que han tirat al carrer a València és Vicent Grau, un dels dos únics treballadors fixes per oposició que hi havia en el departament. Això contrasta amb el fet que els dos principals responsables d’este departament, Josep Rovira iManolo Montalt, no tenen oposició i ni tant sols tenen la titulació exigida per l’empresa per a ser redactor (llicenciat en CCII o Comunicació Audiovisual). Abans de ser acomiadat, Grau va patir la persecució dels directius de Ràdio 9 després de significar-se públicament per la seua participació en la primera de les vagues convocades a RTVV.

- A Informatius s’han salvat de l’ERO els dos caps que hi havia abans (Juanjo Braulio i Carolina Alcolea) a pesar que la proposta de PwC contemplava que en desapareguera un. Entre els redactors NO afectats hi ha 3 interines mentre que han anat al carrer 3 redactors fixes per oposició. Les interines són Carolina Alcolea,Silvia Soria, (membre del Comité d’Empresa per la USO i exregidora del PP a Benetússer); i Vanesa Sanchis.

Després d’executar l’ERO, a la redacció d’Informatius queden 34 treballadors, dels quals 26 tenen contracte de guionista. Només queden 4 periodistes fixos per oposició (3 dels quals membres del Comité d’Empresa que no poden despatxar). Els altres 30 són contractats temporals, bona part dels quals (no tots) s’han donat a conèixer pel seu servilisme al PP i nul compromís en la defensa dels treballadors i contra l’ERO. En este grup hi ha Vicente Climent Gisbert, editor de l’informatiu Notícies Vesprada salvat de l’ERO a pesar de no tindre tampoc la titulació exigida per l’empresa (llicenciat en CCII o Comunicació Audiovisual).

-         Ràdio 9 s’ha quedat sense els dos lingüistes, tot i que la seua supressió està supeditada al trasllat de l’emissora a Burjassot.

-         El departament tècnic s’ha quedat en mínims de forma que si en estos moments s’hagués de cobrir situacions com incendis o gota freda no es podrien desplaçar les unitats mòbils.

- A Programes , han salvat Sergi Olcina, una persona .sense la titulació exigida per l’empresa i un dels creadors del CSIF a RTVV. Olcina, que mai ha passat de treballador temporal no reunir els requisits acadèmics, es va donar a conèixer en 2009 per desqualificar com a “enchufados” als treballadors fixos per oposició

Altres situacions especialment estranyes són queXimo Rovira i Paco Nadal continuen treballant a Ràdio 9. Rovira no té un contracte laboral a l’ús, sinó que presta els seus serveis com a reponsable d’una empresa (d’informàtica?). En el cas de Paco Nadal tampoc està clara quina és la seua relació contractual,  però el més escandalós és que és una persona que per edat hauria d’estar jubilada, però continua treballant després d’haver-se executat un ERO que ha acabat amb un centenar de persones al carrer.

- Sobre el calendari d’eixides: L’ERO de Ràdio 9 també afecta a algunes persones molt pròximes al PP. Molt poques. Estes persones, però, no han sigut acomiadades ja sinó que els directius de Ràdio 9 han decidit que vagen a l’atur (si finalment van) al juny i a l’agost. El cas més cridaner és el d’Asun Hernández(exregidora del PP a Alaquàs i ben coneguda pel seu sectarisme).

Finalment, una persona adscrita a l’Ens continua treballant a Ràdio:Roser Lao Alaman. Té categoria d’administrativa però abans d’executar l’ERO treballava en el programa de Ximo Rovira i després d’executar l’Expedient l’han passada als Informatius. Roser Lao és una “enchufada” de Vicente Sanz . Al DOCV podem vore que va ser personal de confiança amb Marcela Miró a les Corts; cap de gabinet amb Fernando Castelló en Indústria i amb Justo Nieto a Empresa i Universitat. A Ràdio 9 va arribar com a secretaria de Javier Gomar –actual director territorial de TVE- quan el van nomenar director de Ràdio9. La seua experiència radiofònica per a programes o informatius és nul.la. Reuneix el perfil de la perfecta comissaria política.



Entre les persones acomiadades: Amàlia Garrigós (a R9 des de l’origen i referent de programes); Reis Joan (l’única persona amb plaça de locutora per oposició) i també una de les tres persones assetjades per Vicent Sanz.

No hay comentarios:

Publicar un comentario