viernes, 27 de diciembre de 2013

CGT amplia les denúncies sobre la gestió negligent del Palau de Les Arts i de RTVV després de la publicació dels informes de Fiscalització de la Sindicatura de Comptes

La Confederació General del Treball anuncia l’ampliació de les denúncies presentades davant el Tribunal de Comptes en relació amb la gestió negligent del Palau del Les Arts i de RTVV, després de fer-se públics els informes de Fiscalització de la Sindicatura de Comptes corresponents a l’exercici 2012
Els informes tornen a posar de manifest serioses irregularitats i il·legalitats fruit d’una gestió greument negligent que ha provocat un greu perjudici a la Hisenda Pública de la Generalitat i als interessos dels ciutadans, fet que exigeix la depuració de responsabilitats dels gestors d’ambdues entitats, així com dels consellers d’els qui depenen, el vicepresident del Consell José Císcar, respecte a RTVV, i la conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Cultura Mª José Catalá, respecte al Palau de Les Arts, per la deixadesa absoluta en el control d’ambdues entitats depenents dels seus respectius departaments.

Les mateixes irregularitats en la gestió han sigut reiterades en successius informes anuals de la Sindicatura sense que els responsables polítics hagen pres cap mesura per a atallar-los, la qual cosa comporta la seua evident responsabilitat en les il·legalitats detectades, i així s’exigirà pel sindicat davant el Tribunal de Comptes, sense perjudici de considerar pròximament l’exercici d’accions penals, com ja s’ha anunciat en el cas de RTVV.
Les úniques conseqüències que s’han derivat ara com ara del forat econòmic provocat per la negligent gestió ha sigut el sacrifici dels treballadors que han sigut o van a ser acomiadats en massa, i el dels ciutadans que veuen com s’estan esfumant els serveis públics, un patrimoni de tots, dilapidat sistemàticament pel desgovern del PP que no actua al servei dels interessos públics.
La perversa estratègia del PP està portant de forma inexorable a la degradació dels serveis públics dels ciutadans, la qual cosa està servint perquè el mateix que ha generat el problema, justifique d’aquesta manera la seua privatització, i fins i tot el seu tancament, com en el cas de RTVV.

D’altra banda, el sindicat CGT adverteix dels enormes costos que suposa l’accés a la Justícia, el què pot provocar la paralització d’assumptes ja judicialitzats o l’impuls de noves accions. Per açò, anuncia l’engegada d’una campanya contra la corrupció i per a la recuperació dels fons públics saquejats, que tindrà com a finalitat la recaptació de fons per a poder exercir les accions judicials i qualsevol altre tipus d’acció necessàries contra la corrupció.
El PP ha adoptat una sèrie de decisions que han encarit l’accés als Tribunals i està impedint que es perseguisquen molts casos de corrupció. L’increment desmesurat de les taxes judicials, l’assumpció de costes judicials prohibitives per a les organitzacions socials i sindicals, la imposició de fiances desorbitades o el control que s’exerceix en determinats casos sobre la Fiscalia, estan impedint la persecució de la corrupció.

Per açò, la CGT va a crear uns BONS CONTRA LA CORRUPCIÓ perquè aquells ciutadans que vulguen col·laborar en accions contra la corrupció puguen ajudar al seu finançament. El sindicat crearà una pàgina web específica per a fer un seguiment dels casos de corrupció, així com de la destinació dels fons recaptats, assegurant la màxima transparència en la seua gestió.

Federació Local CGT València

miércoles, 18 de diciembre de 2013

Exclusiva: tenemos el discurso de Fin de Año 2013 de Alberto Faba

Hoy hemos conocido la noticia de que el Molt Deshonrat President graba su discurso de fin de año con una productora privada que nos va a costar 10.000 € a todos los valencianos. Mientra,s la Generalitat se gasta 200.000 € diarios en pagar a los trabajadores de RTVV por tenerlos en permiso retibuido. Este mensaje después se emitirá en las cadenas de TDT que lo pidan (algunas de ellas ilegales como 13TV o Mediterráneo TV que emitían gratis desde su creación a través del Multiflex de RTVV ) y también quieren emitirlo a través de TVE en la franja de desconexión regional.


CGT ha tenido acceso exclusivo a este vídeo, ya grabado, y lo quiere compartir en primicia exclusiva con todo aquel que quiera. Hay que darle la máxima difusión al mismo. 


La autoría del video es de 2015 electropunk (usuario de youtube)

martes, 17 de diciembre de 2013

Los nuevos vengadores. Article de Josep Lluis Fitó a eldiario.com

Magnific article del company i membre del Comité J. Fitó publicat avui a eldiario.com sobre gent que sembla que ara ha descobert la protesta.... No és pot dir  més clar!



Van d’entrevista en entrevista penedint-se de les seues mentides als valencians com les folklòriques ho feien de la seua època del destape quan  ja s’havien gastat els diners guanyats. Planyen pels pobles (fins i tot convidats pels partits d’esquerra) pel tancament d’RTVV. En tots casos admeten el seu frau com a professionals al servei del Partit Popular i no dels ciutadans valencians.  Ara posen la cara amb la mateixa poca vergonya que quan mentien en directe o escrivien les entradetes i els vídeos que s’emetien a RTVV. Van també ara, indignats i histèrics, perseguint Fabra sense control. No li exigeixen una RTVV pública, en valencià i qualitat. Li demanen la seua dimissió.
Són els mateixos que mai feren costat els seus companys. Són aquells que continuaren “com si no passara res“el dia de la comunicació de l’ERO  o els qui s’indignaren perquè no se’ls deixava “treballar” eixe 16 de juliol de 2012. No se’ls va veure en les concentracions de la Gran Via baix del Consell d’Administració protestant per la bestiesa d’acomiadar injustament 1.200 companys. Ningú els havia vist tampoc en cap de les manifestacions o actes que el Comité d’Empresa d’RTVV convocava per protestar contra el brutal ERO. Ni en les vagues. Fins i tot, en alguna d’elles entraven a treballar a les cinc de la matinada perquè no els pillaren els piquets informatius.  Alguns d’ells muntaren sindicats en connivència amb l’empresa i prometeren aire fresc en la forma de defensar els treballadors.  Després aprovaren l’ERO sense importar-los que deixaven sense cobertura ni defensa jurídica a 1.000 persones, que finalment anaren al carrer, a canvi de “salvar” a alguns més. Són aquells que criticaven els sindicats de classe per no haver volgut acceptar aquest xantatge. Tampoc presentaren cap denúncia contra les arbitrarietats i les injustícies del procediment d’acomiadament col·lectiu. Alguns d’ells només van eixir a les concentracions de cada divendres a Burjassot  quan van olorar,  després de dos anys i cap al final, que el seu nom també podia entrar en la fatídica ruleta.  Després , quan la llista els deixà en nòmina, abandonaren la protesta pel record dels acomiadats. Es quedaren a l’ombra veient passar els cadàvers professionals de centenars de companys.  Pocs acudiren a solidaritzar-se amb ells  a eixe tanatori laboral que es convertí el centre de formació d’RTVV i que només l’actitud de la majoria d’acomiadats el transformà en un monument a la dignitat.
Són aquells també que decidiren mirar cap a una altra part, col·laborar amb el nou vent i callar perquè havien aconseguit quedar-se. Ni una mostra d’ànim en públic ni un comentari en privat que poguera ser contrari als seus interessos. Són els qui tuitejaven promos dels seus programes però no volien recordar  la carnisseria comesa amb els que fins fa dos dies havien compartit esforços amb ells. No s’havia de mirar cap enrere. El dol havia passat.
Són també eixos que, durant anys i anys, havien enfonsat la credibilitat dels informatius d’RTVV mentint deliberadament i seguint ordres del censor de torn. Són eixos individus que quan passava el Comité d’Empresa i altres companys per la redacció tenien el cap clavat en l’ordinador. Són aquells que no havien alçat la veu contra les mentides, que se n’havien aprofitat de la valentia, l’honestedat i el coratge d’altres per medrar. Era la llei del silenci. Dir a tot que sí per no seguir l’exemple d’arraconament dels qui havien denunciat la manipulació. Ara, cal ser miserable, ho reconeixen amb una naturalitat que provoca la nàusea. Tanta com arribar a la conclusió que la seua petició de dimissió a Fabra  va lligada a la pèrdua del seu lloc de treball i no a la reivindicació d’uns mitjans públics valencians i uns interessos comuns i solidaris amb la resta de companys.
A esta colla de nous venjadors se’ls ha afegit, també una profeta: Rosa Vidal. L’ex Directora General està preparant-se el terreny mediàtic perquè, és possible, després de Nadal siga molt protagonista. Ella, que reconegué que no havia vist mai Canal 9, ara resulta que sap que portàvem 24 anys amb directors que no tenien el perfil tècnic. Tota una JASP Rosa Vidal en el seu terreny: el jurídic. En el de la televisió, una xiqueta de bolquers. A RTVV la seua gestió no la defineix com una experta en la matèria. La seua incapacitat per a coordinar-se amb l’inepte equip directiu anterior impossibilità un traspàs de poders normal i que el procés d’externalització complira els terminis previstos. En els seus nomenaments professionals en matèria televisiva demostrà una inexperiència ingènua. De naïf es pot considerar l’amenaça d’anar a negre una televisió que portava un any i mig repetint i repetint programes i només produint els informatius i alguna transmissió esportiva o festera. L’audiència era cada vegada més baixa: Què és això sinó estar en negre tècnicament? L’argument del superàvit, de la mateixa forma, és insostenible. RTVV no produïa res més que el que hem citat. No tenia una despesa pressupostària normal.
Respecte als comiats, ella i només ella tenia la possibilitat d’haver detingut l’ERO. D’aquesta manera no s’haguera vist abocada a eixa decisió in extremis del salvament dels companys el 31 d’agost. Li sobrava amb haver ordenat la paralització i haver estudiat les necessitats reals de la ràdio i la televisió. Preferí despatxar 470 treballadors d’RTVV tot i que no va signar cap dels comiats. Li ho va manar a una subdirectora. Com ella mateixa reconegué, l’expedient  començà a llegir-lo en abril . En cas de ser certa l’afirmació, sembla una irresponsabilitat en una persona que sabia des de finals de 2012 que anava a ser la màxima dirigent de la nova RTVV.  En canvi, Rosa Vidal  sí que va anar sobrada  de contacte amb els treballadors. És cert que rebé i escoltà a tots aquells que li ho proposaren. Fins i tot, a alguns els premià amb un càrrec en l’organigrama. Seua va ser eixa iniciativa, tan americana, tan de manual d’intel·ligència emocional, de dirigir-se als treballadors en el saló d’actes després del juí de l’ERO.
I ja per últim, sense entrar en frivolitats com els canvis de decorat i noms de la cadena, hem de fer esment a l’obertura informativa. Els  seguidors  vidalians afirmen que amb ella i Esmeralda Velasco arribà la llibertat d’expressió. Potser un dels seus fans no escoltà  com un editor, en la taula del costat, li llegia per telèfon el text  d’una notícia a la Subdirectora d’Informatius per a que aquesta li donara el seu vist-i-plau.

TOTS AL PALAU. Divendres 20 de Desembre a les 12:19 hores


martes, 10 de diciembre de 2013

CGT presenta una denúncia davant el Tribunal de Comptes per la nefasta gestió de RTVV

CGT denuncia davant el Tribunal de Comptes la nefasta gestió en el Grup Ràdio Televisió Valenciana, i prepara altres accions judicials per la via penal contra el nepotisme que ha caracteritzat la política de personal de l’entitat, així com contra els directius i gestors culpables del saqueig en la televisió i ràdio públiques valencianes i del col·lapse econòmic amb un deute acumulat de més de 1.200 milions d’euros
La Confederació General del Treball ha presentat davant el Tribunal de Comptes una denúncia per a exigir responsabilitat comptable i per malversació de cabals públics als gestors de RTVV i del Consell que van provocar un forat de 1.200 milions en els comptes de RTVV, amb una gestió plagada d’irregularitats com destaquen els informes de la pròpia Sindicatura de Comptes i els informes d’auditoria de la Intervenció General de la Generalitat Valenciana, que any rere any, reiteraven la comissió de les il·legalitats en la gestió, sense que els òrgans directius responsables del Consell i de RTVV prengueren cap mesura per a atallar-ho, sinó tot el contrari, van tapar la negligent gestió aportant diners sense límit de les arques públiques perquè els comptes s’aprovaren.
Així mateix, CGT denuncia el nepotisme i la xarxa clientelar creada pel Partit Popular en RTVV, i el “silencio de los corderos”, que ha permès un ferri control sobre els continguts emesos i la manipulació informativa que ha caracteritzat l’existència de RTVV durant els anys de govern del PP.
CGT denuncia la gestió del personal duta a terme des de 1996 a 2013, caracteritzada pel nepotisme. Durant el desgovern del PP s’ha produït un incompliment flagrant i continuat, en els procediments de selecció del personal, dels principis constitucionals i legals que regeixen l’accés a l’ocupació pública, els principis de mèrit, capacitat, igualtat i publicitat.
El sindicat denuncia l’incompliment sistemàtic de la legislació en matèria d’accés a l’ocupació pública amb finalitats espúries, contraris als interessos públics, la col·locació a dit de persones afins, per vinculacions de diversa naturalesa, polítiques de partit, sindicals, familiars o d’amistat, que va donar lloc a més a una plantilla sobredimensionada, fet que ha sigut considerat pel PP -qui va crear el problema-, com una de les principals causes del tancament de la cadena.
Els responsables del disseny i execució d’aquesta política de nepotisme en la gestió de personal podrien haver incorregut en la comissió de diversos delictes: tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics.
Aquestes accions del sindicat CGT s’emmarquen en la seua campanya contra el nepotisme en la plèiade de “Empreses”, “Ens”, “Agències”, “Fundacions”, “Observatoris”, “Instituts” i altres elements estranys que han constituït una vertadera Administració paral·lela que ha pervertit fins a la medul·la a la Generalitat Valenciana.
CGT va plantejar en via administrativa la sol·licitud de revisió de les contractacions laborals realitzades per eixos “ens” a tots els consellers perquè, abans de plantejar expedients de regulació d’ocupació (ERO) es revisaren les situacions de nepotisme, i els consellers les anul·laren en l’exercici de les seues facultats administratives com a presidents o màxims responsables de les empreses i ens dels seus departaments. La resposta del Consell i dels consellers ha sigut el silenci.
Per açò, la CGT adverteix expressament als responsables polítics del Consell de la seua responsabilitat penal davant qualsevol intent de “blanquejar” els orígens fraudulents dels “endollats” mitjançant el pagament de MILIONS D’EUROS de diners públics en els EROS DEL BLANQUEIG en el sector públic empresarial.
Federació Local CGT València