miércoles, 29 de febrero de 2012

No habrá paz para los malvados



Aquest matí desenes de treballadors hem acudit a l'acte públic de l'obertura del tercer sobre, el de les propostes econòmiques, del plec per a l'empresa que ha de realitzar l'ERO a Radiotelevisió Valenciana. Les tres empreses finalistes han hagut d'escoltar als treballadors, que al crit de "carroñers" els hem expressat el nostre malestar, perquè ¿què un altre nom pot rebre una empresa que viu d'acomiadar treballadors a 150 euros/treballador?. També hem pogut comprovar, una vegada més, la poca vergonya que té l'empresa, i com els seus sis representants han assistit impassibles als crits i protestes dels treballadors com si la cosa no fora amb ells. Els que pretenen tirar a 1.000 treballadors al carrer no han de poder dormir tranquils. No ha d'haver-hi pau per als malvats.

A continuació, el treballadors hem fet públic el següent comunicat:
Els treballadors de RTVV han exigit la dimissió de José López Jaraba i de la seua direcció durant l’acte d’obertura de les pliques amb les ofertes econòmiques de les tres empreses que opten a l’aplicació d’un ERO a Canal 9 i Ràdio 9 que pretén tirar al carrer centenars de treballadors.

Desenes de treballadors han exigit que es paralitze l’ERO i que la Generalitat i la direcció negocien fòrmules de millora de la gestió de RTVV que respecte els llocs de treball, acabe amb els anys de malbaratament i corrupció, i faça una radiotelevisió viable i al servei de tots els ciutadans.

La protesta dels treballadors s’ha dut a terme en el saló d’actes del Centre de Producció de Programes de Burjassot, mentre els directius de l’empresa (el secretari general, Juan Prefaci, la subdirectora de Recursos Humans, Noèlia Estarlich, el controller, Antonio Hervás, la subdirectora dels Serveis Jurídics, Paloma del Moral, el subdirector econòmic, Ricardo Calatayud, i el cap de Compres, Benjamín Íñiguez) han obert els sobres de les ofertes en una nova exhibició d’indignitat i prepotència i desafiament als treballadors. L’empresa ha demostrat novament que no té cap respecte per als qui fem la ràdio i la televisió públiques i que només compleix ordres polítiques per a desmantellar el servei públic de RTVV i posar-lo en mans privades.

L’acte d’obertura de pliques s’ha dut a terme en mig dels crits de protesta dels treballadors que exigien respecte als seus drets laborals i ha sigut impossible l’audició de les diferents ofertes presentades.

Els treballadors han anunciat que continuaran defensant els seus llocs de treball i una ràdiotelevisió pública, en valencià i de qualitat, i han reclamat novament que la Generalitat els escolte i destituïsca als autèntics responsables de la desfeta econòmica de RTVV, començant per José López Jaraba.

domingo, 26 de febrero de 2012

Els treballadors de Canal 9 sí estavem alli




Dissabte 25-F, els treballadors del grup Radiotelevisió Valenciana estavem a la manifestació en contra de les retallades del Govern i per a mostrar el nostre rebutj a l'ERO que planea l'empresa. En una de les manifestacions mes multitudinaries que es recorda a la ciutat de València, vora 250.000 ciutadans els diguerem que no volem ser els que paguem la crisi que ells han provocat. A Alacant els manifestans arribaren a 75.000 i 30.000 a Castelló. Es a dir, més de 300.000 persones protestant al carrer, una cifra que hauria de fer-los recular i pensar en altres mesures que no siguen les de sempre: tirar-li les culpes als treballadors.

Els treballadors de Canal 9 acudirem de forma masiva amb la nostra "Unitat Móbil del Treballadors" on ferem la televisió que faríem si ens diexaren: una radio i una televisió on tot el món tinga cabuda i les mostres de recolzament que reberem ens animen a continuar lluitant per una TELEVISIÓ PÚBLICA, EN VALENCIÀ I DE QUALITAT on no sobren treballadors.

jueves, 23 de febrero de 2012

Exit de les concentracions

Un dijous més, els treballadors de Radiotelevisió Valenciana ens hem concentrat davant del nostres llocs de treball per a protestar contra les retallades del govern valencià i en contra de l'ERO que prepara l'empresa. Centenars de treballadors hem tornat a repetir-los que aquest no és el camí, que hi ha altres vies abans d'arribar als acomiadaments massius tal com ha fet el Liceu de Barcelona retirant l'ERO que havia presentat. Però para això cal tenir voluntat de negociar i la direcció d'aquesta empresa no la té. Recordem que portem setmanes esperant reunir-nos amb el Director General perquè ens explique què vol fer amb aquesta empresa. Recordem també que el Govern Valencià encara no ha rebut als representants dels treballadors i que seguim assabentant-nos per la premsa dels plans de no futur que tenen previstos per a nosaltres.

Per això hem de continuar expressant en el carrer el nostre malestar, dir-los que aquest no és el camí i que una altra TELEVISIÓ DE SERVEI PÚBLIC, EN VALENCIÀ I DE QUALITAT és possible. I la següent ocasió que tenim per a fer-ho serà aquest dissabte, on tots els treballadors de Radiotelevisió Valenciana, familiars i amics inclosos, expressarem la nostra opinió. No podem faltar.

miércoles, 22 de febrero de 2012

A la calle

Interesante artículo de Elvira Lindo publicado hoy en EL PAÍS.

Se sale a la calle cuando otras medidas de presión han fracasado, y lo de Valencia viene de lejos


“Los problemas no se resuelven con manifestaciones”, ha dicho el ministro Wert. Lástima que la historia no le conceda la razón: en una mayoría significativa de los casos se sale a la calle cuando otras medidas de presión han fracasado. Lo de Valencia viene de lejos. Antes de los recortes, antes de la crisis, antes de que fuera conocida una trama llamada Gürtel. El insulto de las autoridades valencianas a la educación pública viene de cuando se despilfarraba el dinero en edificios chiripitifláuticos, en recibimientos hollywoodienses al Papa o en proyectar la destrucción de El Cabañal con una codicia especulativa que helaba la sangre. Porque mientras la alcaldesa soñaba con derrumbar casitas del modernismo popular para edificar apartamentos y abrir una gran vía al mar, padres y maestros ya se andaban manifestando porque había niños dando clase en barracones.
Lo de Valencia no es nuevo, no nos engañemos o que no nos engañen. No es que se haya acabado el dinero, es que cuando se supone que lo había, y que si no lo había se aumentaba la deuda y parecía que lo había, la educación pública estaba padeciendo ya recortes, que todavía no se llamaban recortes pero que lo eran. Te lo contaban valencianos espantados del “barberismo” estético y ético, aunque a la mayoría del pueblo soberano le debía parecer estupenda política tan jacarandosa porque volvieron a votar a los mismos que, como es lógico, consideraron la victoria una manera de refrendar y aplaudir sus desmanes.
Pero convendría que no olvidaran que la otra mitad está ahí, defendiendo unos mínimos, lo básico, lo que no debiéramos aceptar que se recorte o se rebaje. Llevan años aguantando, tantos que el ministro de Educación no debiera extrañarse de que no les quede otro remedio que tratar de arreglar los problemas con manifestaciones, disueltas hasta ahora con una brutalidad cañí.

Concentració Dijous 23 de Febrer

Comunicat de l’IES Lluís Vives de València

CGT-RTVV recolza i es fa ressò del comunicat de premsa que l'Assemblea del professorat, pares i alumnes de l'IES Lluís Vives de València va publicar ahir.

L’assemblea del professorat, pares i alumnes de l’IES Lluís Vives de València vol fer constar el següent:

El dimecres dia 15 de febrer, en les proximitats de l’institut, es va produir una violentíssima i desproporcionada actuació policial contra un grup d’estudiants concentrat fora del centre educatiu per a protestar contra les retallades en Educació. N’eren entre 30 i 40 alumnes manifestant-se pacíficament; i el resultat de l’actuació policial fou de diversos alumnes ferits i contusionats, i fins i tot un detingut, lesionat, emmanillat i portat a la comissaria de Sapadors. Aquestes actuacions violentes, desproporcionades i fora de qualsevol lògica democràtica contra adolescents i menors, tractats com a delinqüents, s’han produït també al llarg del dijous, divendres i dilluns següents, tant al voltant de l’IES Lluís Vives com al carrer Colom, la Gran Via Ferran el catòlic i prop de la Comissaria de Sapadors.

Com a assemblea conjunta, expressem la nostra més enèrgica repulsa a aquesta mena d’actuacions, que sens dubte s’emmarquen en els intents reiterats de les nostres autoritats per tal de desprestigiar l’ensenyament públic i criminalitzar-nos a tots els que estem compromesos com a professors, personal no docent, estudiants i famílies en la dignificació de l’educació pública.

Per altra banda, manifestem el nostre rebuig més absolut davant les insidioses paraules del diari ABC, del dissabte 18 de febrer, on s’afirmava, entre d’altres declaracions ofensives per a la nostra tasca docent, que “los profesores habrían garantizado el aprobado a quienes tomaran parte en las manifestaciones, sin tener en cuenta tampoco las faltas de asistencia que están obligados a computar”.
Així mateix, volem fer arribar la nostra solidaritat i el nostre suport incondicional a les famílies i a totes les persones agredides, físicament i moralment, per aquesta incomprensible i consentida fúria policial. Igualment, volem desmentir les declaracions del Cap de Policia que diu que “hay cinco policías heridos” per agressions d’estudiants, mentre que diu que “las lesiones de los estudiantes son debidas a caídas o tropiezos”; cosa que les imatges i videos desmenteixen categòricament.

Amb tot açò, exigim la dimissió de la Delegada del Govern, del Cap de Policia Nacional de la ciutat de València i del ministre d’Interior, així com exigir responsabilitats a l’Alcaldessa de València.

Durant els propers dies, els nostres esforços més immediats estaran dedicats a recomposar l’estabilitat psíquica i emocional del nostre alumnat i de les seues famílies. Però, sense oblidar-nos de denunciar formalment aquestes actuacions i reclamar responsabilitats penals i polítiques per als qui han promogut aquest despropòsit.

A més a més, continuarem denunciant, sempre des de la legalitat i pacíficament, els atacs als serveis públics i la defensa dels menors agredits i detinguts –i particularment a l’educació pública– així com la criminalització que els governants intenten fer dels seus empleats per desprestigiar-los.

València, 21 de febrer de 2012

martes, 21 de febrero de 2012

Protesta en la redacció d'Informatius

Comunicat del Comité d'Empresa

El Comité d’Empresa de RTVV acusa la direcció d’augmentar la crispació amb la manipulació informativa de les protestes d’estudiants de València

Els Informatius de Canal 9 i Ràdio 9 oculten sistemàticament la raó última de les protestes d’estudiants, la majoria menors d’edat, que són criminalitzats


El Comité d’Empresa de RTVV denuncia que els informatius de Canal 9 i Ràdio 9 estan oferint una informació tergiversada de les protestes estudiantils que des de la setmana passada es viuen al centre de València. A més, no estan donant la rellevància informativa a uns fets que han paralitzat gran part de la ciutat i han tingut un ressò preferent, inclús, en mitjans internacionals.

Des d’ahir de vesprada, quan les càrregues policials van provocar més detencions i ferits, totes les edicions informatives de la televisió i la ràdio públiques segueixen el mateix fil argumental i visual:

-          s’oculten intencionadamemt totes les imatges dels colps i la brutalitat  policial contra els estudiants de l’IES Lluís Vives.
-          es presenta a la policia com a víctimes (fins a assegurar que la majoria de ferits són els agents) i els estudiants menors d’edat com a culpables.
-          Per contra, no s’informa que entre els ferits hi ha periodistes de diversos mitjans.
-          es descontextualitzen les causes dels fets reduint-los a només “disturbis” i “incidents”
-          s’amaga el per què de les protestes: les retallades en l’ensenyament aprovades pel Consell i la falta de calefacció.
-          Canal 9 no ha emés les declaracions del cap de la policia que tatxa els estudiants d’”enemics”
-          s’intenta deslegitimar les protestes dels estudiants assegurant que “no estan autoritzades”, quan en la realitat l’única cosa que no estan és comunicades.

Per tot això, demanem la dimissió del director general de RTVV, José López Jaraba, els directors de Canal 9, Luis Redondo, i Ràdio 9, Nuria Romeral, i dels respectius Caps d’Informatius, Salud Pedrós i Juan José Braulio.

Considerem que la cobertura informativa que estan imposant tots ells aprofundeix en el divorci dels nostres mitjans amb una bona part de la societat valenciana i ens deslegitima en el nostre paper de servei públic. La irresponsabilitat de la direcció també pot arribar a posar en perill la integritat dels treballadors que són enviats a cobrir estes informacions.

El Comité d’Empresa de RTVV també se solidaritza amb les legitimes reivindicacions dels estudiants, pares, i professors i els trasllada la seua solidaritat.

Per últim, el Comité d’Empresa recorda que els treballadors de RTVV, amenaçats per un ERO, participaran en la manifestació de dissabte que vé en contra de les retallades i en defensa del sector públic. En esta manifestació, els treballadors de Canal 9 i Ràdio 9 tractaran de donar veu a tots els sectors de la societat valenciana que la direcció està silenciant.

CGT RTVV es solidaritza amb els estudiants del Lluis Vives

CGT-PV EXIGE LA DIMISIÓN DE LA DELEGADA DEL GOBIERNO EN VALENCIA Y EL CESE DE LA BRUTALIDAD POLICIA CONTRA LOS ESTUDIANTES

Anoche continuaron las protestas estudiantiles y las cargas y detenciones de la policía

La Confederación General del Trabajo del País Valenciano (CGT-PV) se solidariza con los jóvenes y estudiantes que en los últimos días están saliendo a las calles de Valencia para protestar por los recortes del Gobierno en el sector de la enseñanza. También queremos mostrar nuestro más enérgico rechazo a la represión policial que se ha desatado en estos días contra la juventud estudiantil, con varios heridos, decenas de detenidos y centenares de personas retenidas e identificadas simplemente por ejercer su derecho a la libertad de expresión y manifestación.

Desde el Secretariado Permanente de la CGT-PV nos sumamos a las voces que piden el cese inmediato de la Delegada del Gobierno en la Comunidad Valenciana, Paula Sánchez de León, por ser la máxima responsable de la brutalidad con que las fuerzas represivas se están ensañando con chicos y chicas de 17 ó 18 años, a los que se propinan verdaderas palizas y a los que se insulta y denigra por parte de supuestos agentes del orden. Afortunadamente hoy existen medios técnicos para grabar agresiones físicas y ofensas verbales, y la sociedad está pudiendo comprobar cómo se trata a nuestros hijos por el mero hecho de manifestarse y exigir una enseñanza de calidad y un futuro mejor para estas nuevas generaciones.

Por último, la CGT informa que en la tarde-noche de ayer, frente a las sentadas y concentraciones ante el Instituto Luis Vives y en las calles de alrededor, ha sido una constante la actitud represiva y las cargas de la policía (con decenas de furgones en todas las esquinas) que ha provocado heridas de consideración a varias personas, entre ellas a dos mujeres que han tenido que ser trasladas en ambulancia a los centros hospitalarios.

Es curioso y triste que el Ministerio del Interior y la Delegación de Gobierno pongan tanto interés y tan costosos medios en evitar que se manifiesten unos centenares de estudiantes, indignados por su negro futuro, mientras en los últimos años se ha permitido el saqueo sistemático de las arcas públicas (los impuestos de todos los ciudadanos) por parte de banqueros ambiciosos y políticos corruptos que siguen siendo tratados, todavía hoy, como personas ejemplares y libres de toda sospecha.

viernes, 17 de febrero de 2012

Próximas movilizaciones

Mañana sábado 18 de Febrero es el DIA DE NO CONSUMO. CGT está como sindicato adherido a las movilizaciones convocadas por la Mesa de la Función Pública y por tanto se suma a esta acción, que consiste en que durante todo el día los empleados públicos reduciremos al mínimo el consumo para que los ciudadanos, pero sobre todo el Gobierno, perciban cómo afecta al consumo el recorte de las condiciones laborales aprobadas con el decretazo.

La Sección Sindical de CGT en RTVV también se suma a la manifestación convocada el domingo 19 de Febrero en contra de la nueva Reforma Laboral.


jueves, 16 de febrero de 2012

Plataforma Sí a RTVV. La nostra.

UN SERVEI PÚBLIC FONAMENTAL, EN VALENCIÀ I DE QUALITAT

La solució al deute de RTVV no és la privatització sinó un canvi en la gestió que l’allunye del control polític i que la pose al servei de tots els valencians.
Demanem una televisió professional, independent i compromesa amb la societat. Una televisió valenciana que promocione tot el nostre territori i siga motor de l’economia valenciana i el sector de l’audiovisual valencià.
Volem una televisió pública forta, que siga un referent d’independència informativa, participació ciutadana, i defensa de la nostra llengua i cultura.

Todo puede ir a peor...


Rajoy meditando la nueva Reforma Laboral
Dice una Ley de Murphy: "Cualquier situación, por mala que sea, es susceptible de empeorar". Y eso parece suceder en nuestra empresa, porque si pensábamos que nuestra situación era mala, con la entrada en vigor de la nueva y maldita reforma laboral, todo puede ir a peor. A medida que trascienden datos de la misma, nos preguntamos si la demora en la aplicación del ERE no habrá sido una estrategia para que los despidos les cuesten menos. Y es que como publicaba el diario Levante ayer, con la nueva reforma los días a indemnizar serían 20 por año, menos de la mitad de los 45 que señala nuestro Convenio al que la Ley de Presupuestos dejó sin efectos en este aspecto. 

Pero como todo puede ir a peor, la reforma establece que el máximo a indemnizar será de un año de salario. Revisa lo que cobraste el año pasado y esa cantidad es la que piensa abonarte la empresa para deshacerte de ti. ¿A que le sale barato hacer un ERE?

Con la reforma maravillosa que ha planeado el que se autodenomina Partido de los Trabajadores, entre otras cosas también contempla contratos de prueba de un año, bajar el sueldo si las cosas van mal, echarte a la calle si faltas nueve días al trabajo en dos meses por problemas de salud, aunque estas ausencias sean justificadas.... 

No es de extrañar pues que el presidente de la patronal se crezca y ya esté pidiendo que "se limite el derecho de huelga".  ¿Que será lo próximo, recuperar el derecho de pernada?

Pero aunque todo esté mal, nada está perdido. La única lucha que se pierde es la que se abandona. Por eso el domingo tenemos que demostrarles que no queremos esta reforma laboral, tenemos que seguir expresando nuestro malestar a las medidas que pretenden cargar contra los trabajadores su mala gestión. NO AL ERE. LOS TRABAJADORES NO SOMOS LOS CULPABLES.



jueves, 9 de febrero de 2012

Acaba el tancament dels membres del Comité a la seu del Consell d'Administració


A les nou de la nit i després de dotze hores, els membres del Comité d'Empresa que es trobaben tancats al Consell d'Administració de Radiotelevisió Valenciana, han possat fi al acte. Abans, a les 18:00 hores, un centenar de treballadors hem donat suport al nostres companyes en una concentració pacífica a les portes del Consell. La experiència ha estat molt positiva; hem espresat les nostres opinions al membres dels tres partits de la oposició que ens han recolzat i hem pogut notar també la indiferencia i prepotencia que caracteritza al partit del Govern representat pel president del Consell, el senyor Miguel Dominguez.

Els mitjans de comunicació s'han fet ressò de l`acte i hem pogut expressar el nostre rebuig a les mesures i als retalls que preparen el governs central i autonòmic, a mès de expresar la nostra idea de que un ERO no és la solució.

Els membres del Comité d'Empresa han aprofitat el tancament per a plantejar noves mesures a prendre davant de lo que considerem, una vegada més, una injusticia, al carregar sobre els treballadors la mala gestió dels que ens governen.

Moltes gràcies als membres del Consell que ens han recolzat i per als que ens han ignorat, el major del nostres menyspreus. Gràcies també a totos els treballadors que al llarg del dia ens han mostrat el seu recolzament. La lluita continua. 

La majoria del Comité d'Empresa es tanca al Consell d'Administració




Aquest matí, a les 9:00 hores, la majoria del Comitè d'Empresa, s'ha tancat a la seu del Consell d'Administració de Radiotelevisión Valenciana, a la Gran Vía de València. Hi ha 17 membres de CGT, CC.OO., Intersindical i UGT, ja que tant el CSIF com la USO han declinat la invitació d'unir-se a aquest tancament. Aquesta vesprada a les 18.00 hi ha prevista una concentració a les portes del Consell de tots els treballadors en suport dels companys tancats, que pretenen quedar-se a la seu fins demà.

Allà es van reunir amb representants en el Consell de tots els partits polítics, a excepcíó del representant del P.P. i President del Consell d'Administració, Miguel Domínguez que s'ha negat a parlar amb ells. També aquest matí a les 10:00 a tots els centres de treball han estat concentrats, com és habitual, tots els dijous, centenars de treballadors en defensa d'una TELEVISIÓ DE SERVEI PÚBLIC, EN VALENCIÀ I DE QUALITAT EN LA QUE NO SOBRA CAP TREBALLADOR I EN CONTRA DEL DECRET DE RETALLADES DEL GOVERN. Allí s'ha repartit entre el treballadors el següent manifest que s'ha fet arribar també a la premsa.



A L'OPINIÓ PÚBLICA


Com a representants del Comité d'Empresa de RTVV ens tanquem a la seu del Consell d'Administració per tal de reivindicar una ràdio i una televisió pública, en valencià i de qualitat i en contra de les retallades en el sector públic.

-En contra de l'ERO que prepara l'empresa i que pretén liquidar una RTVV com a servei públic i que fa caure sobre les esquenes dels treballadors el saqueig dels directius de l'empresa.

-Per exigir responsabilitats als mals gestors que ens han portat a la ruïna.

-Contra el retrocés i el menyspreu al valencià que representa el model que proposa la Generalitat.

-Contra la prepotència i autoritarisme de l'empresa que ignora els representants dels treballadors i les directrius de la inspecció de treball.

-Perquè RTVV siga  una inversió socialment rendible i no un instrument de propaganda política. Denunciem el procés de deteriorament moral que han portat a la nostra empresa a casos com el de les denúncies per abusos sexuals contra l'ex-secretari general, Vicente Sanz.

-Rebutgem la corrupció económica, com ara el cas Teconsa i les adjudicacions de documentals a empreses relacionades amb el director d'antena de TVV, Fernando Lázaro Quintela. Exemples com aquestos, entre d'altres, són els que ens han portat a l'actual situació econòmica de fallida

viernes, 3 de febrero de 2012

Avui divendres 3 de Febrer, retirem 100 euros dels bancs

Entre les mobilitzacions que els sindicats presents en la Mesa de la Funció Publica (en la qual està la C.G.T. com adherit) hi ha una prevista per a avui divendres 3 de Febrer. Es tracta de que retirem totes i tots un mínim de 100 euros del nostre compte. En lloc de prestar-li al banc aquetos 100 euros, els gestionarem nosaltres. A la Generalitat hi ha 130.000 treballadores i treballadors públics. Només que la meitat se sumen a la iniciativa, tenim un mínim de 6,5 millions d'euros (1.083.000 de les antigues pessetes). Millor dit: els bancs deixen de tenir 6,5 milions d'euros per fer maldats.

És una acció senzilla, legal, contundent i cridanera. A més, asssenyala directament la banca, un  dels grans culpables de la crisi que continua amb beneficis i está al darrere de la destrucció del sistema públic.

De la resta de les mobilitzacions vos anirem informant.

jueves, 2 de febrero de 2012

Quintela, torna la pela


Este matí els treballadors de Radiotelevisió Valenciana ens hem tornat a concentrar en tots els centres de treball contra els retalls del decret del Govern i en defensa d'una TELEVISIÓ DE SERVEI PÚBLIC, EN VALENCIÀ I DE QUALITAT que mantinga els nostres llocs de treball. La concentració de Burjassot ha acabat amb una altra pujada espontània dels treballadors a la 3r planta, on es troba el despatx del Director d'Antena, Fernando L. Quintela, del que hem conegut hui mateix que l'empresa a la què va estar vinculat va cobrar més de 600.000 euros per la venda de tres pseudodocumentals que ja havia emés Intereconomia. Centenars de treballadors hem mostrat la nostra indignació al crit de 'Quintela, torna la pela' i 'Jaraba dimissió' pel que considerem el penúltim cas de saqueig a les arques públiques del que precisament està cridat a dur a terme l'ERO que pretén l'empresa i que suposaria l'acomiadament massiu de centenars de treballadors.

Per descomptat, Quintela no es trobava al seu despatx, com tampoc ho estava López Jaraba quan fa unes setmanes pugarem a l'octava planta. Potser siga el moment de preguntar-se què fan els directius d'esta empresa que no acudixen als seus llocs de treball... pareix que algú està tan ocupat amb els seus negocis particulars que ni temps té de vindre a treballar.

Comunicat sobre els Plans de Pensions

La Comissió de Control dels Plans de Pensions de RTVV, TVV i RAV

INFORMEN

Les tres comissions de control volem informar del últims fets ocorreguts en relació a les aportacions de l’empresa:

a/ L’empresa no va fer les aportacions que li corresponien durant el mesos d’agost, setembre i octubre. L’única explicació que varen donar és l’actual crisi de liquiditat del mercat financer. Esta situació va quedar regularitzada al novembre passat.

b/ Les aportacions corresponents al mes de novembre i desembre es van fer de forma correcta i dins dels terminis.

c/ Interrogada l’empresa per les aportacions per a enguany i la aplicació del decret de retallades aprovat pel Govern central a final de l’any passat (RD 20/2011 de 30 de desembre de 2011), ens va contestar que encara no sabien si era d’aplicació o no. Davant eixa postura, li demanàrem a l’empresa que fera les aportacions corresponents al mes de gener i si després cal, per l’aplicació del RD, la gestora tornarà els diners ingressats, però que, mentrestant, els interessos d’eixos diners foren imputats als partícips.

d/ També volem informar que per les característiques dels Plans de Pensions, són de sistema “EMPLEO”, no podem emportar-nos els drets consolidats de cadascú. Tan sols podríem fer un trasllat dels drets consolidats si perdérem la relació laboral amb la promotora o empresa. Per tant, mentre se siga treballador de qualsevol empresa del Grup RTVV no es pot fer un trasllat dels drets consolidats.

e/ Respecte a les aportacions dels partícips, l’empresa s’ha compromés a seguir fent les corresponents retencions de la nòmina amb l’import que diga el partícip. Cal recordar que qualsevol partícip pot canviar la seua aportació en el moment que estime oportú. Ho ha de comunicar expressament. En cas de no dir res, les aportacions individuals que faça cada partícip se seguiran descomptant de les nòmines cada mes (l’imprés el trobareu a Intranou-Informació Personal-Impresos-Pla de Pensions).

Per a més informació no dubteu a dirigir-vos a qualsevol membre de les Comissions de Control del vostre Pla de Pensions.